Kedvezményezett neve: Dombiratos Község Önkormányzata

A projekt címe: A dombiratosi polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 26,13 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

Dombiratoson a polgármesteri hivatalnak otthont adó épület energetikai szempontból elavult, jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása EE, azaz „átlagosnál jobb”. Az épület a település központjában található, az ingatlan külső felújítására az elmúlt húsz év során nem került sor, csupán állagmegóvás történt. A működési költségek csökkentése, valamint a kibocsátott szén-dioxid mennyiségének mérséklése érdekében javasolt a jelenlegi nyílászárók cseréje, a külső falak és a födém szigetelése. Jelen projekt célja a település polgármesteri hivatalának energetikai korszerűsítése, ami által csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, valamint javulnak az önkormányzat működési feltételei.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Tervezett épületenergetikai fejlesztések:

– Utólagos külső oldali hőszigetelés

– Műanyag nyílászáró csere / korszerűsítés

 

A fejlesztési változatok meghatározása során költséghatékonysági- és műszaki szempontok alapján az alábbi javaslat született: a határoló szerkezetek felújítása a költségoptimalizált követelményszintig, a nem műanyag nyílászárók cseréje fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárókra. Az épület szabadonállóan helyezkedik el, így körben lehetőség van a homlokzati hőszigetelés kialakítására. A födém és a tetőszerkezet lehetővé teszi a padlásfödém utólagos hőszigetelését.

 

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A projekt hosszú távú célja a település ökológiai lábnyomának csökkentése és fenntartható működéséhez való hozzájárulás. A fejlesztéssel az épület fenntartási kiadásai csökkennek, a településen élők életminőségének javul a települési környezet fejlesztésével.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.20.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00057